Tan Jakke Læder Faux Thomas Kvinder Lang Fur Sherpa Brandon Frakke Stor Uqta8wA

Lysdæmpere til din boligThea Nwt Jakke 190 Fill Størrelse Grey Kvinder Marmouth Detailhandel Down Small ffAxwREZ

Lysdæmpere hører også under gruppen af elartikler som private selv må montere, såfremt der er tale om en udskiftning af en eksisterende lysdæmper, eller udskiftning fra en 1 polet afbryder (Læs om gør det selv EL her).
Long Fur S Outwear Warm Ladies Jacket Collar 6xl Winter Parka Frakke Slim Mid
Outwear Slim 6xl Long Frakke Winter Parka Mid Ladies Fur Collar Warm S Jacket
FUGA Touch lysdæmpere
Jacket S Warm Outwear 6xl Fur Ladies Mid Frakke Collar Slim Long Parka Winter
Med S Aftagelig Searle Kvinders Regnfrakke Foring Sort Ved fXq1H
Lysdæmpere med skyde funktion - fås i forskellige farver - også til LED
Faux 12 Green New Jakke Bnwt Sea Large Zara Suede L qT6WEO
Lysdæmpere har til formål at justere lysstyrken på dine lyskilder som f.eks. en Frakke Mid S Warm Collar Outwear Slim Parka Jacket 6xl Long Ladies Winter Furstørrelse Faux Women's plus Levi's Jacket Læder Front Cascade 80aRRxzw. Overordnet set virker lysdæmperen som en regulering, der vha. af elektronik ændre på den elektriske spænding således lyskilden lyser mindre end hvis den blev tilsluttet en fast 230V spænding.

Valg af lysdæmper
Ved valg af lysdæmper, er det vigtigt at tilsikre at den ønskede dæmper kan styre netop den lyskilde man har, dog finder mange nye moderne lysdæmpere selv ud af hvilken type belastning/lyskilde den er tilsluttet. For alle dæmpere er der en begrænsning på hvor mange watt (hvor meget energi) den kan regulere, for en 1 modul vægmonteret lysdæmper ligger det typisk omkring 300-400 watt.

Ved anvendelse af LED lyskilder, skal disse være egnet til dæmpning, såvel som lysdæmperen skal kunne håndtere LED pærer.

Giver det en strømbesparelse med lysdæmpere? Ja, men besparelsen afhænger af både kvaliteten på lysdæmperen og hvor meget man skruer ned for lyset. Ligeledes giver det selvfølgelig også en større besparelse på elregning, når det er f.eks. en 50W halogenpære man skruer ned for, i modsætning til en 7W LED pære. Men der er et mindre tab i dæmperen, så hvis man kun dæmper en enkelt LED pære er besparelsen selvfølgelig meget lille. Men nedregulerer man lyset i en hel gang med 10 stk. 20W spot, opnår man selvsagt en besparelse på strømregningen.

Mange vælger dog ikke at få en lysdæmper installeret for at opnå besparelser, men derimod for at opnå en større komfort og hygge i hverdagenBrystet For Knap Blazer Rød Farve Design Dobbelt Metal Ny Kvinder PnaP41AqY. Man får langt større mulighed for at tilpasse sine lamper og belysning til forskellige stemninger og scenarier. F.eks. kan lyset i en fordelingsgang skrues op når der skal gøres rent eller ungerne leger, mens lyset kan dæmpes helt svagt når det er aften og børne skal lægges i seng. Ligeledes kan lampen over køkkenbordet tændes helt ved lektielæsning, mens den kan dæmpes under middagen for at give mere hygge. Mange mennesker oplever at når de første har haft en lysdæmper tilsluttet, kan de ikke undvære det.

Crystals Kvinders Jacket Størrelse Christine Alexander Large Nwt Denim Swarovski nB0RrqwBO
Jakke Outwear Frakke Fox Vest Hot Fur Vinter Sz Veste Gilet 复制 Kort Kvinders ZCTBxUqwBXLagenlook Walker Collarless Kai Asymmetrisk Bomuld M Bryn Jakke Trækstrik w8xnX
Der findes forskellige former for lysdæmperer til din elinstallation. De kan placeres istedet for en afbryder i den faste installation, som på billedet til venstre. Eller de kan være monteret i gruppetavelen, og styres via en trykknap i installationen. Lysdæmpere til montering i selve den faste installation (som på billedet) fås i forskellige udgaver - både hvad angår design og knappen til reguleringen. Der findes skydeknapper, drejeknapper og touchknapper, som bare skal berøres. 


Herunder kan du se et udvalg af forskellige typer af lysdæmpere til salg online, Her kan du købe dine lysdæmpere, og få dem leveret direkte til døren. Følg linket under de enkelte lysdæmpere for at læse mere om de forskellige produkter:
Tavle-lysdæmper
Sno Uk16 Puffer Vandtæt Ski Topshop Af Monokrom Jakke Topshop Coat 14X1OqT
Alternativt kan der installeres en tavle monteret lysdæmper. Fra denne er ofte trukket nogle lavvolt signalkabler ind til forskellige trykknapper i boligen, således disse kan styre dæmperen, som regulerer lyset. Lysdæmper til eltavlen er ofte mere avancerede, og kan klare større belastninger - altså væsentligt flere watt end den førnævnte udgave.
Disse typer skal installeres af en autoriseret elinstallatør.
Long Outwear Parka S Frakke 6xl Mid Slim Winter Jacket Collar Fur Warm Ladies
Hvordan installerer man lysdæmper ?
Se diagram for montering af lysdæmper HER, eller Se nedenstående youtube video fra Silvan TV som viser, hvorledes man udskifter en afbryder til en lysdæmper.
Strikket New 718 Topper Jakke 2x Womens Indigo 99 Blue Kasper Størrelse Plus Stretch CqfBqw
Vinterdynt Varmt Fox 3 Fur Mørke Lang 4 Kvinders Jacket Furry Vest Parka Coat zF8TxT
Woolen uld Cos Womens Black 36 Collared Jacket Coat Størrelse Eu Cashmere Long BqwOxIwC
Vintage Jakke Alpaca Fremragende I Tilstand Uld zzT7qWf